Vad händer med oss när solens strålar når vårat ansikte?

Påsk är en underbar tid tycker jag. Den står för så mycket, förväntan, glädje, värme, ljus och en känsla av pånyttfödelse. Våra vintriga kläder har blivit lite solkiga och urtvättade med en  unken doft och istället vill vi nu ikläda oss ljusa, väldoftande, nya kreationer som ger vår förväntande själ glädje och lust. Vi följer naturens rytm och likt en blomma som dag för dag väcklar ut blad för blad, längtande och trängtande efter värme och ljus följer även vi rytmen. Vad händer med oss när solens strålar når vårat ansikste? Plötsligt blir grannens ansikte bekant igen, våra blickar möter varandra och ett leende spricker fram i ansiktet. Så välbekant men ändå så främmande.  Plötsligt hör jag igen, jag lyssnar intensivt efter nya ljud, nya läten..i skogen på vägen. Alla sinnen är med och extra känsliga för både ljus, ljud, dofter och känseln. Jag känner igen, jag doftar igen, jag ser igen …helt och fullt och jag njuter.

Den långa tiden av mörker byts ut mot ljus och mötet är åter där. Mötet mellan varandra och oss själva. Vi byter skepnader och ser oss i spegeln med nya ögon i nya kläder med ett varmt, glatt leende i vårat ansikte. Vi säger inte bara hej till grannen utan även till oss själva. Vi byter ut det gamla mot det nya och hittar åter längtan efter något, vi vet inte riktigt vad det är men den finns där..bakom koltrastens sång, bakom vitsippans knopp. Njut av känslan, ta vara på den och håll den förskiktigt i handen som en nykläckt fågelunge. Den är värdefull, som du!!!!

Glad påsk till er alla och njut av er själva…alltid!

29 mars 011