Vad ser Du?

013Vi ser det vi vill se, vi hör det vi vill höra, vi känner det vi vill känna. Är det så? Hur kommer det sig då att en del alltid ser hinder, vill dem det? En del hör bara det negativa, vill dem det? En del känner bara oro och ångest, vill dem det? Kan vi själva avgöra vad vi ser, vad vi hör och vad vi känner? Om du frågar så säger dem säkert … -Nej det vill jag inte, det bara blir så. Det är lätt för dig som är positiv, kan jag få höra. Är det så, handlar det om de? Hur blir man positiv då? Vad gör att en del är positiva och en del negativa?

Våra liv formas av upplevelser, erfarenheter, arv och miljö och vi lär oss genom att leva…hela tiden. Våra upplevelser lagras som ett script som vi laddar hem utifrån vad vi upplever. Men vad som är intressant är hur vi tolkar våra upplevelser och att vi faktiskt kan välja hur vi vill tolka en situation. Tänk om man skulle ta som vana att alltid fråga sig själv – Hur vill jag tolka den här situationen? Tänk om vi skulle bli mer medvetna och se till vårat eget bästa. Att bara se hinder, att bara höra det tråkiga och bara känna oro och ångest är inte för vårat eget bästa. Det ger oss inte livskraft och glädje, det ger oss inte energi och skratt. Låt inte autopiloten bestämma, ta kontrollen över ditt liv och skapa glädje, skratt och framgång i ditt liv! Det är du värd!