Jag är.. här och nu, bak och fram

5ffe952e-fc1d-4d80-b6e1-92e7292274eb[1]

Att vara mindfull, här och nu är ett viktigt livselixir som vi  behöver i vårt stressiga, kravfyllda liv. Att stanna upp och lära sig se skillnader, se vad som verkligen pågår just nu, i detta ögonblick. Det ger oss kunskap inte bara om oss själva och våra känslor och beteenden utan också om allt levande runt omring oss. Att plötslig se och lära av den verklighet vi lever i varje dag. Att titta på den där fågeln som alltid hoppar omkring på gräsmattan och se att den faktiskt är blå på huvudet, titta, känna, uppleva. Varje sekund har något att ge oss.

Att vara mindfull är inne, om man nu kan säga att något som egentligen borde vara så självklart kan vara inne? Vi kan läsa spaltmeter om det i våra media och höra experter prata om det på radio och tv om hur bra och viktigt det är att man stannar upp och är i nuet. Man blir smartare, mer kreativ och lever längre. Det finns många fördelar med att vara mindfull. Och många är de som stångar sin panna i jakten på att hitta nuet. De kämpar och letar. Var är den? Hur hittar jag den. Ibland så tror jag att många försöker så  mycket så att de knyter sig så att det som egentligen är de enkla blir det svåra.

Människan är en tänkande varelse, det är det som har gjort oss till det framgångsrikaste djuret på jorden. Vi får inte glömma det. Det är det som har gjort att kreativa tänkare har uppfinnit och åstadkommit fantastiska saker. Det är det som har gjort att vi hela tiden utvecklas och utvecklar. Vi måste få tillåta oss att tänka, drömma, fantisera och vara så långt ifrån nuet som man kan komma. Om vi bara var i nuet så skulle vi inte komma någonstan här i världen. Vi skulle stanna upp och stagnera.

För mig är det en gåva att få drömma och fantisera om hur jag vill att framtiden ska bli och vara. Eller drömma och minnas det som varit. Vad vore jag utan det egentligen..ingen. Det är det som gör mig till den jag är, mina drömmar är mina och ingen annans medan nuet delar jag med flera.

Så låt oss hitta balansen mellan här och nu, bak och fram och hitta glädjen i båda. Glöm inte att bejaka dina drömmar och dina fantasier. När du i jakten efter nuet upptäcker att du plötsligt är i drömmarnas land så straffa dig inte. Observera och belöna dig och du kommer lättare att hitta ögonblicket för det finns där hela tiden om du bara öppnar dörren.

Lycka till!