Bli engagerad i dig själv

butterfly

Jag kommer ofta tillbaka till de faktum att många lever för sina 6 veckors semester och slås av hur mycket jag reagerar på det. Det är givetvis upp till var och en att själva få avgöra vad de vill lägga tid, kraft och energi på men att begränsa sig så. Jag kan inte låta bli att reagera!!!!!!

Jag läste just en rapport där man kunde konstatera att 66% är oengagerade i sitt arbete och det är inte så konstigt när man vet att de flesta bara väntar på att få gå på semester. De räknar dagarna!!!

Om vi frågar oss, varför det är så? Om vi frågar oss, vad hände? Om vi frågar oss, hur kommer det sig?

Det finns givetvis många orsaker till detta men en bidragande orsak tror jag handlar om att vi styrs lite för mycket av pengar och bekvämlighet. Det visar sig redan när vi är unga och ska ut i arbetslivet eller söka våra utbildningar. Många tittar först på, vad tjänar man och på tiden det tar i anspråk. Istället för att fråga sig, kommer jag tycka att det är roligt, kommer jag kunna använda mig av mina talanger och utvecklas och kommer jag tycka att det är stimulerande att gå till jobbet (de flesta dagarna)? Det handlar också om att vi ofta rekryterar mer utifrån kunskap och erfarenhet än talanger och personlighet. Även om Kalle har jobbat länge så betyder inte det att han kommer att bli en bra chef. Det krävs mer än så. Det kanske egentligen är det värsta Kalle vet, att bestämma och leda och vad händer då?

När vi gör det vi är bra på och som vi tycker är roligt, då trivs vi. Det är då vi kan slappna av och njuta istället för att kanske känna oss hotade av både tristess och omgivning. Skapa ditt egna mästerskap, ge dig chansen att få göra det du är bra på, vara i de elementet där du får möjlighet att utvecklas, det är aldrig för sent. Då skapar vi engagemang, ett inre engagemang där vi med nyfikna ögon njuter av oss själva och vår omgivning. Då är alla 52 veckor lika viktiga, betydelsefulla och glädjefyllda// Ewa <3